DONATE
Mana Org | About

O Φιλανθρωπικός Οργανισμός ΜΑΝΑ αποτελεί μία πρωτοποριακή πρωτοβουλία. Δημιουργήθηκε το 2017 με αφορμή την προσωπική μάχη και νίκη ιδρυτικού στελέχους του Οργανισμού με τον καρκίνο του μαστού. Μέσα από όλη αυτή την προσωπική διαδρομή εντοπίστηκαν πολλά και δύσκολα ζητήματα, που επηρεάζουν ουσιαστικά την ποιότητα της καθημερινής ζωής των γυναικών που υποφέρουν από τη συγκεκριμένη νόσο.
Ο Οργανισμός ΜΑΝΑ δημιούργησε έναν ειδικό χώρο για την υποστήριξη και τη δωρεάν κάλυψη των εξειδικευμένων αναγκών των γυναικών με καρκίνο του μαστού ή γυναικολογικό καρκίνο, σεβόμενος πάντα την ανάγκη των ασθενών για απόλυτη διακριτικότητα και εχεμύθεια.
Το Σπίτι του ΜΑΝΑ στεγάζεται στο κέντρο της Αθήνας και έχει εξοπλιστεί κατάλληλα, ώστε κάθε γυναίκα να αισθάνεται ότι:
– Βρίσκεται σε ένα χώρο, όπου μπορεί να λάβει φροντίδα, απόλυτα προσαρμοσμένη στις δικές της ξεχωριστές και προσωπικές ανάγκες.
– Μπορεί να απευθυνθεί σε ειδικούς και να βρει υποστήριξη στα θέματα υγείας που την απασχολούν.
Η χαλάρωση, το «μοίρασμα», η φροντίδα και η επανασύνδεση των γυναικών με τη θετική πλευρά της ζωής είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν Το Σπίτι του ΜΑΝΑ.

Το όραμα του Οργανισμού ΜΑΝΑ είναι να εμφυσήσει την ελπίδα σε κάθε γυναίκα με καρκίνο του μαστού ή με οποιασδήποτε μορφής γυναικολογικό καρκίνο, καθώς και τη θετική δύναμη της ζωής μέσα από την αγάπη για τον εαυτό της και το δεσμό με την οικογένειά της.

Ο Οργανισμός ΜΑΝΑ στοχεύει στην υποστήριξη κάθε γυναίκας που νοσεί από καρκίνο του μαστού ή  από οποιασδήποτε μορφής γυναικολογικό καρκίνο.  Ειδικότερα, προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες φροντίδας που διευκολύνουν την αποκατάσταση και την επαναφορά κάθε γυναίκας στον κανονικό ρυθμό ζωής της, παρόμοιο με εκείνον που ακολουθούσε πριν την εμφάνιση της νόσου.

Α. Η δωρεάν παροχή υπηρεσιών φροντίδας από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας σε γυναίκες που βιώνουν  καρκίνο του μαστού ή γυναικολογικό καρκίνο.
Ενδεικτικά, οι υπηρεσίες που παρέχονται από τον Οργανισμό ΜΑΝΑ, είναι:

Ψυχολογική - Ψυχοκοινωνική Συμβουλευτική & Υποστήριξη

Θα ενισχύσει την ψυχολογία της γυναίκας, τη θετική της σκέψη και την επαναφορά της σε μία αρμονική σχέση με τον εαυτό της.

Φυσιοθεραπευτική Συμβουλευτική & Υποστήριξη

Θα βοηθήσει στη φυσική αποκατάσταση του σώματος της γυναίκας που έχει ήδη υποβληθεί σε μαστεκτομή μερική ή ολική.

Διατροφικές Συμβουλές

Συμβουλευτική προσαρμοσμένη στις ειδικές διατροφικές ανάγκες της κάθε γυναίκας και κατάρτιση εξατομικευμένων προγραμμάτων διατροφής.

Μαθήματα yoga, pilates και άλλα προγράμματα σωματικής και πνευματικής άσκησης

Προσφέρουν φυσική άσκηση, χαλάρωση και ηρεμία, στοιχεία σημαντικά για τη βέλτιστη αποκατάσταση.

Υπηρεσίες Φροντίδας Προσώπου & Σώματος

Ενδεικτικά αναφέρουμε, μεταξύ άλλων, την περιποίηση προσώπου και σώματος, καθώς και τη φροντίδα για την αποκατάσταση της απώλειας των μαλλιών μετά από χημειοθεραπεία.

Προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης

Μέχρι στιγμής, γυναίκες του ΜΑΝΑ έχουν παρακολουθήσει μαθήματα παρασκευής φυσικών σαπουνιών, χειροτεχνίας και διακόσμησης, μαγειρικής, που τους προσφέρουν δημιουργικές γνώσεις, χαρά και χαλάρωση.

Επισκέψεις / Ξεναγήσεις σε μουσεία και πολιτιστικούς χώρους - συμμετοχή σε αθλητικές δράσεις

Οι γυναίκες του ΜΑΝΑ έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν με διάφορους τρόπους, όπως: παρακολουθώντας επιλεγμένες θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, συμμετέχοντας σε οργανωμένες ξεναγήσεις, ενώ η Ομάδα των ανθρώπων του ΜΑΝΑ (γυναίκες, εθελοντές κι εργαζόμενοι) δίνει δυναμικά το παρόν σε διοργανώσεις αθλητικού χαρακτήρα.

Β. Η ενημέρωση και η πρόληψη του καρκίνου του μαστού και κάθε μορφής γυναικολογικού καρκίνου, όπως: μήτρας, τραχήλου, ωοθηκών κ.λπ., με την πραγματοποίηση βιωματικών σεμιναρίων και σεμιναρίων αυτοεξέτασης.

Γ. Η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του ευρύτερου κοινού σχετικά με τον καρκίνο του μαστού και κάθε μορφής γυναικολογικό καρκίνο όπως: μήτρας, τραχήλου, ωοθηκών κ.λπ., μέσα από την οργάνωση συνεδρίων και ομιλιών από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας.

Σπίτι του ΜΑΝΑ
Ρηγίλλης 10, 10674 Αθήνα
T: +302107295546
E: info@manaorg.org
όροι χρήσης πολιτική προστασίας απορρήτου © 2019 House of MANA. All Rights Reserved. website design & development by myrto papazisi