ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Mana Org | About

OΦιλανθρωπικός Οργανισμός ΜΑΝΑ αποτελεί μία πρωτοποριακή πρωτοβουλία. Δημιουργήθηκε το 2018 με αφορμή την προσωπική μάχη και νίκη ιδρυτικού στελέχους του Οργανισμού με τον καρκίνο του μαστού. Μέσα από όλη αυτή την προσωπική διαδρομή εντοπίστηκαν πολλά και δύσκολα ζητήματα, που επηρεάζουν ουσιαστικά την ποιότητα της καθημερινής ζωής των γυναικών που υποφέρουν από τη συγκεκριμένη νόσο.

Ο Οργανισμός ΜΑΝΑ δημιούργησε έναν ειδικό χώρο για την υποστήριξη και τη δωρεάν κάλυψη των εξειδικευμένων αναγκών των γυναικών με καρκίνο του μαστού ή γυναικολογικό καρκίνο, σεβόμενος πάντα την ανάγκη των ασθενών για απόλυτη διακριτικότητα και εχεμύθεια.

Το Σπίτι του ΜΑΝΑ στεγάζεται στο κέντρο της Αθήνας και έχει εξοπλιστεί κατάλληλα, ώστε κάθε γυναίκα να αισθάνεται ότι:

Βρίσκεται σε ένα χώρο, όπου μπορεί να λάβει φροντίδα, απόλυτα προσαρμοσμένη στις δικές της ξεχωριστές και προσωπικές ανάγκες.

Μπορεί να απευθυνθεί σε ειδικούς και να βρει υποστήριξη στα θέματα υγείας που την απασχολούν.

Η χαλάρωση, το «μοίρασμα», η φροντίδα και η επανασύνδεση των γυναικών με τη θετική πλευρά της ζωής είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν Το Σπίτι του ΜΑΝΑ.

Το όραμα του Οργανισμού ΜΑΝΑ είναι να εμφυσήσει την ελπίδα σε κάθε γυναίκα με καρκίνο του μαστού ή με οποιασδήποτε μορφής γυναικολογικό καρκίνο, καθώς και τη θετική δύναμη της ζωής μέσα από την διαδικασία αγάπης του εαυτού της και του δεσμού της με την οικογένειά της.

Ο Οργανισμός ΜΑΝΑ στοχεύει στην υποστήριξη κάθε γυναίκας που νοσεί από καρκίνο του μαστού ή  από οποιασδήποτε μορφής γυναικολογικoύ καρκίνου, μέσα από τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών φροντίδας που προσφέρει και που θα διευκολύνουν στην αποκατάσταση και στην επανασύνδεσή της με τον κανονικό ρυθμό ζωής, παρόμοιο με εκείνον που ακολουθούσε πριν την εμφάνιση της νόσου.

Α. Η δωρεάν παροχή υπηρεσιών φροντίδας από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας, σε γυναίκες που βιώνουν τον καρκίνο του μαστού ή γυναικολογικό καρκίνο.

 

Ενδεικτικά, οι υπηρεσίες που παρέχονται από τον Οργανισμό ΜΑΝΑ, είναι:

Ψυχολογική - Ψυχοκοινωνική Συμβουλευτική & Υποστήριξη

Θα ενισχύσει την ψυχολογία της γυναίκας, τη θετική της σκέψη και την επαναφορά της σε μία αρμονική σχέση με τον εαυτό της.

Φυσιοθεραπευτική Συμβουλευτική & Υποστήριξη

Θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της κινητικότητας του σώματος της γυναίκας που έχει ήδη υποβληθεί σε μαστεκτομή μερική ή ολική.

Διατροφικές Συμβουλές

Συμβουλευτική προσαρμοσμένη στις ειδικές διατροφικές ανάγκες της κάθε γυναίκας και κατάρτιση εξατομικευμένων προγραμμάτων διατροφής.

 

Μαθήματα γιόγκα, πιλάτες και άλλα προγράμματα σωματικής και πνευματικήςάσκησης

Προσφέρουν χαλάρωση και ηρεμία, στοιχεία σημαντικάγια τη βέλτιστη αποκατάσταση.

Υπηρεσίες Φροντίδας Προσώπου & Σώματος

Ενδεικτικά αναφέρουμε, μεταξύ άλλων, την περιποίηση προσώπου και σώματος, καθώς και τη φροντίδα για την αποκατάσταση της απώλειας των μαλλιών μετά από χημειοθεραπεία.

Β. Η ενημέρωση και η πρόληψη του καρκίνου του μαστού και κάθε μορφής γυναικολογικού καρκίνου, όπως: μήτρας, τραχήλου, ωοθηκών κ.λπ., με την πραγματοποίηση βιωματικών σεμιναρίων και σεμιναρίων αυτοεξέτασης.

Γ. Η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του ευρύτερου κοινού σχετικά με τον καρκίνο του μαστού και κάθε μορφής γυναικολογικό καρκίνο όπως: μήτρας, τραχήλου, ωοθηκών κ.λπ., μέσα από την οργάνωση συνεδρίων και ομιλιών από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας.

House of ΜΑΝΑ
10, Rigillis str. 10674 Αθήνα
T: +302107295546
E: info@manaorg.org
privacy policy
© 2019 House of MANA. All Rights Reserved.
website design & development by myrto papazisi